Пътят към дигитализацията – успешните примери на 7 април дава конференцията DIGITAL INDUSTRY

Един от водещите учени в сферата на дигитализация пристига у нас- проф. Живка Овчарова

Успешните примери са ключовата формула за индустрията, за да се превърне дигитализацията от еднократно действие в дългосрочна стратегия. Какви са подходите за интегриране на иновации на практика ще обсъдят ключови експерти от световно ниво на конференцията DIGITAL INDUSTRY на 10 юни. Събитието ще се проведе в рамките на международното изложение MachTech&InnoTech Expo, което от 9 до 12 юни ще заеме залите на Интер Експо Център.

DIGITAL INDUSTRY е първото по рода си събитие, посветено на дигитализацията на индустрията и стратегическия мениджмънт в дигиталната епоха в България. Това споделят организаторите - лидерът в предоставянето на комплексни технологични решения в сферата на индустриалното оборудване, софтуерните услуги и автоматизацията Солтех и водещия изложбен и конгресни център в България, Интер Експо Център.

„Дигитализацията в много български производства се случва по-бързо и успешно, отколкото в други страни от ЕС. Мисията ни е да съберем заедно водещи експерти и специалисти от практиката“, коментира Йозеф Шети, основател на Солтех. Затова още в началото конференцията ще започне по различен начин – с дискусия на експертите от бизнеса.

Форумът ще включва презентации от гост-лектори на световно равнище и интерактивно мултимедийно представяне на успешни проекти на български и международни фирми. Това ще се случи в рамките на три основни панела, чийто общ фокус са дигитализацията и Индустрия 4.0. Ще бъдат представени различните подходи към Индустрия 4.0, за да се насърчи изучаването и предприемането на стъпки към оптимизация на процесите в българските производства.

„Дигиталните близнаци“

Сред ключовите лектори на събитието е проф. Живка Овчарова, директор на изследователски институт в Тeхнологичния институт на Карлсруе (Karlsruhe Institute of Technology). Тя е определена за една от 25-те жени, които ще оформят дигиталното бъдеще на Германия и е носител на наградата Inspiring Fifty DACH Award за 2019 г. Проф. Овчарова, която е пример затова как български специалисти са основен двигател на дигитализацията на световно ниво, ще представи темата „Дигитални близнаци и добавена стойност в ерата на Индустрия 4.0: Ключът е правилен анализ на данни“.

Участниците ще се запознаят с „Пътят на Лим Текникс- дигитална фабрика от първия ден“, представен от основателя Фабиан Ланге. В „Пътят на Schneider Electric“ ще научим как компанията е изградила своята умна фабрика с IOT платформата Ecostruхure с Антоний Петров, старши инженер „Автоматизация“. Присъстващите ще научат повече за „Пътят с ABAS ERP: оптимизация на производствените процеси.

И всичко това се случва в България

Своите уроци по дигитализация ще предадат Муус Блокер, директор „Бизнес развитие“ в Siemens Digital industry Software и Йозеф Шети, основател на Солтех.

За дигитализацията и основните стъпки за бъдещето на индустрията в България ще научат участнциите от Херберт Витцум, старши консултант дигитализация в Siemens AG. Новото банкиране и дигиталните услуги за индустрията ще представи Деница Маджунова, Procredit Bank.

Регистрирайте се безплатно за събитието DIGITAL INDUSTRY: www.machtech.bg.