Изложение MachTech & InnoTech 2020 ще събере отново сектора на металообработката от 9 до 12 юни

12-ото издание на международния форум ще бъде най-мащабното досега

Нови мащаби, машини за индустрията от последно поколение, ползотворни бизнес контакти, интригуваща съпътстваща програма и визии за бъдещето на индустрията. Tакава ще бъде обстановката на изложение MachTech&InnoTech през 2020 г.

Българският международен форум ще събере сектора на металообработката и индустриалните технологии в Интер Експо Център от 9 до 12 юни. MachTech&InnoTech 2020 ще даде възможност за демонстриране на последните тенденции при металорежещите и металообработващите машини, машините за закаляване и термообработка, инструментите, лазерните и технологиите за заваряване, машинното проектиране, хидравличните и пневматичните устройства, системите за индустриална автоматизация, индустриални мрежи и софтуер, 3D принтиране, електроника и роботика и много други.

Първият по рода си форум DIGITAL INDUSTRY 4.0

Сред водещите акценти отново ще бъдат актуални теми от Индустрия 4.0. Тази година Солтех- компанията за комплексни технологични решения в сферата на индустриалното оборудване, софтуерните услуги, автоматизацията и Интер Експо Център организират първия по рода си форум за дигитализация на индустрията DIGITAL INDUSTRY. Събитието ще се проведе на 7 април и ще включва презентации от гост-лектори на световно ниво и интерактивно мултимедийно представяне на успешни проекти на български и международни фирми в рамките на три основни панела с общ фокус върху дигитализацията.

Основна цел на DIGITAL INDUSTRY 2020 е да представи различните подходи към Индустрия 4.0 и да насърчи изучаването и предприемането на стъпки към оптимизация на процесите в българските производства.

Националното състезание на Робо Лига България ще бъде сред другите специализираните събития през тази година. Платформата за развитие и обмен на идеи в роботиката ще събере на MachTech&InnoTech 2020 младите иноватори в областта.

Последното издание отбеляза близо 40% ръст

„В последното издание щандовете на изложителите заеха четири от изложбените зали на Интер Експо Център“, коментират организаторите. Поради нарастващия интерес за участие и развитието на сектора, се предвижда ръст в заетите изложбени площи през 2020г.

Последното издание на MachTech&InnoTech отбеляза близо 40% ръст в броя на участващите компании. Форумът събра близо 200 директни изложители от България, Турция, Италия, Германия, Полша Унгария, Румъния, Австрия, Чехия и Гърция. На обща площ, надхвърляща 10 000 кв.м, те представиха предложенията на повече от 400 световни бранда.

Сред основните акценти бяха роботизацията, автоматизираните системи и 3D принтирането. Повече от 5600 посетители се запознаха с качествата и възможностите и на металообработващи машини-гиганти. Продуктите и технологиите привлякоха вниманието на българските и чуждестранните представители на компании производители, доставчици, дистрибутори, вносители, бизнес делегации, иноватори и посетители от специализирани учебни заведения.

Форумът се превърна в международна платформа за развитие на бизнеса, създаване на контакти и установяване на нови пазари. MachTech&InnoTech Expo привлече вниманието на тайванските компании. Тайванският търговски център организира бизнес посещение, а интересът на фирмените представители бе основно към машиностроенето.

И през 2020 г. MachTech&InnoTech ще обърне изключително внимание на бъдещите, все още обучаващи се специалисти. „В традиция се превърна практиката ученици от Технологичното училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Техническия университет – София да посещават изложението. Тук младите изследователи могат да се запознаят отблизо с големите машини, роботите от последно поколение и съвременния софтуер“, коментират организаторите.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ