Роботизация, 3D принтиране и машини за металооблаботване – светът на изложение MachTech & InnoTech 2019

Форумът разкрива потенциала на индустриалните технологии от 15 до 18 април в Интер Експо Център, София, България

Съвременната промишленост е немислима без три елемента - роботизация, 3D принтиране и високотехнологични машини. Като професионална платформа за сектора на металообработката и индустриалните технологии, от 15 до 18 април изложение MachTech&InnoTech Expo за 11-и път ще запознае професионалната публика с иновациите и тенденциите в сектора. Сред тях ключово място ще вземат роботизацията, 3D принтирането както и модерните машини от най-ново поколение – с прецизност към най-малкия детайл и по-висока производителност. Международният български бизнес форум ще се проведе в Интер Експо Център, София.

Роботизацията на индустриалните процеси

Роботите са в центъра на следващото поколение работна среда, която комбинира компютри, изкуствен интелект и информационни технологии, използвани съвместно в интелигентни фабрики. За целите на електродъговото заваряване ще бъдат представени качествата на интегрираните роботизирани решения. „Използването на промишлени роботи позволява висока гъвкавост при процеса на заваряване“, коментират професионалистите. „Под светлините на прожекторите“ попадат роботите, предназначени за прецизни и повтарящи се задачи, при които има пряко взаимодействие с човешката дейност. MachTech&InnoTech Expo 2019 ще представи и високата стойност на роботизацията при фрезоването на камък, метал, дърво, пластмаси и композитни материали. Изтъкнати ще бъдат роботите с 360° работен обсег, приложими за повдигане, преместване, монтаж, инспекция и опаковане.

3D принтирането е с още по-широко приложение

Тенденцията за 3D принтирането, която се наблюдава през последното десетилетие е – това е технология, без която съвременното производство е практически немислимо. Логично и MachTech & InnoTech Expo 2019 ще се превърне в технологичен хъб за новостите в тази област.

Изложителите ще представят екструдери за заваряване и 3D печат, чрез които бързо и едновременно могат да се произвеждат серии от изделия. Качествата на 3D принтери, работещи с течна смола, ще бъдат представени за нуждите на бижутерията, образованието и стоматологичната медицина. На щандовете ще бъдат изложени и машини, способни прецизно да персонализират продукта според изискванията на клиента.

За да илюстрират възможностите на съвременното 3D принтиране, изложителите ще представят разнообразни компоненти, произведени чрез съвременната технология, даващи възможност за производство на индустриални прототипи, крайни изделия, резервни части, инструменти, матрици за леене под налягане и пресоване, промишлени части, предназначени за производството на гуми и автомобилната промишленост, износоустойчиви компоненти, сложни метални детайли и други.

Машините – прецизни и високотехнологични

На изложението ще бъдат показани и следващата генерация металообработващи машини. Участващите фирми ще представят изцяло автоматични настройки и иновативен софтуер. Подробна информация ще бъде дадена за високоефективните електрически абканти, спестяващи електроенергия чрез оптимизиране на процесите и внедрените технологии. Отговаряйки на съвременните изисквания, в акцент се превръщат енергоефективните дробометни машини и бластиращото оборудване. Демонстрирани ще бъдат и възможностите на тръбни лазери и на производителни машини с лазер от последно поколение, осигуряващ високо качество на детайлите дори при сложни контури.

Съобразявайки се със съвременните изисквания на производителите, изложителите, чийто общ брой надхвърля 180 компании от България, Турция, Италия, Германия, Полша Унгария, Румъния, Австрия, Чехия и Гърция, фирмите ще демонстрират иновциите в сектора. Част от компаниите ще покажат прецизни стругове с роботизирани палетни станции. Професионалната публика ще открие и файбър маркиращи лазери, както и лазерни маркиращи системи от последно поколение, сред които ще бъдат най-малките и компактни предложения. С компактната си структура и ергономичен дизайн вниманието на производителите ще привличат нишковите елктро-ерозийни машини.

Високите технологии са с основно значение за съвременната промишленост. Доказателство за това ще бъдат продуктите, които компаниите ще представят в четири изложбени зали с обща площ, надхвърляща 10 000 кв.м на MachTech&InnoTech Expo 2019. От 15 до 18 април – в Интер Експо Център. Сайтът machtech.bg дава възможност да се запознаем с всички новини и да получим актуална информация относно предстоящия международен бизнес форум.