Какви са предимствата на машините от последно поколение в металообработката?

Над 150 изложители ще представят повече от 350 бранда на предстоящото индустриално изложение в Интер Експо Център

MachTech&InnoTech

Началото на октомври ще бъде сред ключовите моменти за индустриалния сектор в сферата на металообработката. Защото на 3 октомври в Интер Експо Център стартира българското индустриално изложение MachTech&InnoTech 2023, което ще обедини над 150 компании от България, Германия, Италия, Румъния, Китай, Австрия и Чехия. Машините за металообработка са сред основните акценти на формата, който през последните години се наложи като водещо на Балканите и Източна Европа събития за сектора.

КУПИ БИЛЕТ >>

„MachTech&InnoTech 2023 ще заеме над 10 000 кв.м. и четири от изложбените ни зали“, коментират организаторите от Интер Експо Център. И допълват, че регистрирания посетителски интерес към момента надминава миналогодишния. „Очакваме гости и посетители от няколко континента“, съобщават те.

Подобряват ефективността

Бизнесът ще открие многообразие от машини за различните индустриални сфери. Сред тях са струговете от последно поколение на RAIS. Miyano BNE51SY CNC Turning Lathe е автоматичен струг с широко приложение. Високата му прецизност подобрява производителността. Заема малко пространство, снабден е с 12-позиционна револверна двупосочна глава с 12 инструментални позиции. За препозиционирането са нужни само 0,25 секунди. Посетителите ще се запознаят и с възможностите на CNC струга с плъзгаща се глава B16 –VI е CNC и прецизния TAKISAWA LX-2500M L7.

Производството Ви се нуждае от машина за огъване? Обърнете внимание на TruBend Center 7020 на Трумпф България. Напълно автоматизираната машина обработва сложни детайли, надминавайки предшественика си чрез иновативни задвижващи механизми. За целите на индустриалното огъване ще открием и Amob MDH 60 CN3 – автоматично програмируема машина с три оси от ПРОКСИС. Оборудвана с лесен за употреба софтуер, тя има матрица за огъване със система за изтегляне и сменяеми форми за нестандартно радиусно огъване.

Спестяват енергия

Изложение MachTech&InnoTech 2023 предоставя цели четири дни, за да открием абкант пресата, която отговаря на нуждите на индустриалната ни ниша. Ще открием машините на SafanDarley, известна с производството си на електрически абканти SafanDarley, в които е внедрена модерната електронна технология. Паралелно ще бъде представена и координатната щанц-машина на EUROMAC с хибридно задвижване и програмируем контрол на скорост на ударника.

Участниците ще представят много решения в сегмента на престилковите абканти. Сред тях е RHINO MFC 2025 от Кармет България. Чрез него се постигат два типа огъвки – подгъв в края на листа при ъгъл до 150° и такава тип „елипса“. Компанията ще представи и сервопресата SERVALO 1530-40 TN, която пести над 50% енергия в сравнение с аналозите си от миналото. Моделът е оборудван с модерен сензорен контролер, бърз и точен захват на ножа и матрицата, многоосен заден упор и др.

Максимално оползотворяване на суровините

Сред основните качества на съвременните индустриални машини е, че намаляват в пъти бракувания материал. Това доказва машината за изправяне на детайли Kohler – Peak Performer 45P.1600. За работата ѝ листовете трябва да бъдат изправени, защото листите без неравности позволяват постигане на максимално добро качество в производствените процеси надолу по веригата при заваряване, огъване или сглобяване.

Посетителите на MachTech&InnoTech ще открият машините на TECOI, представени от Каммартон България. Машините оптимизират процесите чрез лазерни, плазмени и кислородни системи за рязане, фрезоване и пробиване. TECOI разработва свой софтуер, широка гама от продукти и проекти, широкоформатни машини за лазерно рязане и инсталации в корабостроителници, фабрики за вятърна енергия. Благодарение на това машините са приложими във всички сектори на металообработката. Интерес сред посетителите ще предизвиква и системата с много портали за лазерно рязане, задвижвани от иновативната SOLOMON ® технология.

Интерес ще предизвикват и новите металургични дейности на Kovintrade Bulgaria, в чиито фрезовите центрове клиентите се възползват от студено рязане на пръти и блокове, груба механична обработка на инструментални плочи с фрезоване и шлифоване, листово рязане на модерни координатни фрезови машини. Рязането се извършва с най-съвременни компютърно-направлявани координатни фрези.

Вратите на MachTech&InnoTech 2023 ще бъдат отворени за посетители от 3 до 5 октомври между 10.00 и 18.00 часа, а в петък, 6 октомври – до 17.00 часа. Билет за посещение можем да закупим онлайн на www.machtech.bg и на касите на Интер Експо Център в дните на изложението.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ

MachTech&InnoTech