Flender One - новият редуктор от Flender с много предимства

Оптимизираната предавка Metaperform® намалява загубата на мощност с до 50%

редуктор

Силата, която движи света са модерните машини и иновациите. Индустриалното изложение MachTech&InnoТech 2023 поставя фокус именно върху тях от 3 до 6 октомври. Посетителите ще открият над 150 изложители и повече от 350 бранда, трансформиращи света на индустрията. 

КУПИ БИЛЕТ >>

Един иновативен продукт, който екипът на Ауто Профи-Н ще представи по време на изложението, е новият редуктор Flender One, който увеличава ефективността и спестява енергия. Произвежда се според изискванията на клиента с напълно дигитализиран инженерен процес.

Оптимизираната предавка Metaperform®

Новата предавка на Flender намалява загубата на мощност с до 50 процента, благодарение на подобреното поведение при въртене и още по-равномерната контактна повърхност на зъбите. Ефективността е оптимизирана по време на планиране и на работа. 

Инженерите на Flender разбротват гама на предавателно отношение със 103 степени между предавателни числа от 1 до 7,1 за един типоразмер, работещ при машини, които изискват особено прецизна скорост, като помпи и хартиени машини. Това позволява скоростта на въртене да бъде зададена почти идеално за максимална ефективност в тези приложения. Отклонението между желаната скорост и наличното техническо решение е максимум 1,5%. Flender One ще бъде наличен във всички необходими размери и приставки за индустрията. Това означава, че може да се използва във всички приложения и може да замени съществуващ предходен редуктор. 

Задвижването става интелигентно

Цифровият инструмент за всички измервания и оптимизации AIQ е новост в редукторите на Flender. Неговата сензорна технология и функции за анализ непрекъснато измерват въртящия момент и откриват дали редукторът и машината работят при претоварване или недостатъчно натоварване. Технологията е ключът към оптимизирането и автоматизацията на производствените процеси, перфектния дизайн и оразмеряването на редукторите за бъдещи инсталации.Специалната характеристика на AIQ е интелигентността в сензора. Той не само записва работните състояния, но и ги обработва директно, интерпретира ги и предоставя на операторите на машините препоръки за действие. Това предлага на операторите много възможности да увеличат рентабилността на своите машини. Детайлният мониторинг на състоянието на отделните компоненти открива отклонения от оптималното на ранен етап и дава възможност за прогнозиране на възможни повреди.

Повече информация за новия продукт посетителите на MachTech&InnoTech 2023 ще открият в зала 4, щанд D5 на Интер Експо Център.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ