Интуитивната модулна система robolink®, приложима в почти всяка индустрия

Хенлих предлага рентабилна модулна роботизирана система robolink® RL-DCi, която автоматизира бързо и лесно процесите на ръчна работа. Тази технология е произведена в Германия от лидера на пазара за индустриални решения igus® и се усъвършенства непрестанно във вътрешна лаборатория, като по този начин се гарантира високото ѝ качество и ефективност.

Системата се състои от дефинирана 5-осна кинематика, благодарение на червячни модули robotlink® D, както и интегрирана система за управление и софтуер за интуитивно програмиране. Една от основните ѝ функции е т.нар. pick-and-place или вземане и поставяне на детайли. Robolink® може да осъществява тази дейност с точност до 1 мм и за товари до 0.5 кг, а обхватът е до 680 мм. Този робот се отличава с прецизност, скорост, свръхкомпактност и постоянност при повтарящи се действия.

Основна част от компонентите на robolink® са изработени от трибологично оптимизирани полимери. Това позволява значително намаляване на разходите, удължава експлоатационния живот и елиминира необходимостта от поддръжка и смазване.

Той може да бъде конфигуриран с различни видове инструменти (например грайфери, вендуза, камера и други), съобразени със специфичната дейност на производството. От друга страна, автоматизираните процеси, които роботът извършва, също се настройват според индивидуалните потребности и то за кратък период от време. Възможността за изработка на изцяло персонализирана модулна система прави robolink® приложим в почти всеки един сектор и индустрия.

Предлага се и услугата за безплатна онлайн симулация „robolink® Designer“, с която потребителите могат да изпробват всички функционалности на системата.

robolink® както и още разнообразни иновативни продукти и услуги, специалистите от Хенлих ще ни представят в зала 2, щанд С2 на изложение MachTech&InnoTech 2021.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ

Хенлих