Индустриалните решения igus работят безотказно дори при екстремни условия

Отдел Линтех на Хенлих предлага иновативни и нестандартни индустриални решения, произведени в Германия и с доказано качество от igus®. Богатото разнообразие от продукти, които ще бъдат представени пред посетителите на изложението MachTech&InnoTech, включва лагери, линейни направляващи, гъвкави кабели и кабеловодещи вериги.

Устойчивостта на продуктите и дългият експлоатационен живот, както и липсата на необходимост от поддръжка и смазване, прави тези решения приложими в над 60 различни индустрии.

Лагерите и линейните направляващи от серията drylin® позволяват изключително голяма гъвкавост при проектирането. Структурата им осигурява лесен монтаж, а твърдо анодираният алуминий, от който са изработени линейните направляващи, намалява степента на триене и износване на полимерните вложки. Продуктите работят безотказно, дори и в условия на висока запрашеност и вода и при температури до 250˚С.

Кабелите и кабеловодещите вериги са висококачествени решения, които издържат на екстремни условия. Ротационната верига от серията E4.1, която Хенлих ще представят на изложението, позволява различни радиуси на огъване в двете посоки и ъгъл на ротация до 540°. Специалните кабели за кабеловодещи вериги chainflex® са оптималното решение за предизвикателната работна среда. Работят при малък радиус на огъване и бързи движения, устойчиви са на UV лъчи, не поддържат горенето и не съдържат халогени. Заедно кабелите и кабеловодещите вериги образуват система, която защитава захранващата структура в производството, като гарантира изправността и непрекъснатата работа на машините – без прекъсване и неочаквани аварийни ситуации.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ

Хенлих