FANUC представя новата серия шприц машини ROBOSHOT ALPHA-SIB

FANUC представя новата серия шприц машини ROBOSHOT Alpha-SiB, ориентирана към пазара за производство на пластмаса в Европа.

На изложение MachTech&InnoTech 2021, от 14 до 17 септември, ще може да научите повече за многобройните подобрения в управлението, софтуера и експлоатационните характеристики на машината. Всички те осигуряват на клиентите различни предимства, като същевременно се поддържат високите стандарти на FANUC по отношение на производителност, устойчивост и лекота на използване чрез изцяло електрическата концепция на шприцване, отбелязват от фирмата.

FANUC ROBOSHOT Alpha-SiB е подходяща както за цехове за леене под налягане, така и за предприятия, обслужващи сектори като медицинска промишленост, електротехника, автомобилостроене, оптично производство и опаковъчна промишленост.

В центъра на подобренията в ROBOSHOT ALPHA-SiB е новият потребителски интерфейс от висок клас PANEL iH Pro, който предлага голям 21,5“ дисплей с Full HD резолюция. Новият HMI, поддържан от допълнителни бутони за повече функционалност, предоставя по-бързи настройки, оптимизиран преглед на данните и подобрена графика.

PANEL iH Pro на FANUC осигурява интуитивна работа чрез плъзгане или мултитъч команди, подобни на тези при смартфон. Капацитетът на HMI вече е по-голям по отношение на съхранението на данни, историята на процесния мониторинг, историята на алармите и дневника за работата на машината.

Към стандартния софтуерен пакет на ROBOSHOT сега се добавят функции, които включват режим за автоматично изключване, функция за обратно засмукване, автоматична промяна на параметри при стартиране, функция за управление от оператора (опция с RFID достъп) и др.", подчертават от FANUC.

От компанията допълват, че опционалният инструмент за управление на информацията за производствения процес и качеството FANUC Linki2 вече поддържа уеб браузъри на компютри и таблети. Linki2 може да работи и на екрана на ROBOSHOT, а благодарение на интегрираната OPC-UA комуникационна способност са налични интерфейси за EUROMAP 77 и 63, които позволяват обмен на данни с ERP или MES системи. Друго софтуерно подобрение включва превантивна поддръжка чрез машинно самообучение.

Освен по-краткото време за реакция, осигурено от PANEL iH Pro HMI, подобренията на експлоатационните характеристики на машината включват увеличени скорости на шприцване до 350 мм/с, по-високи стандартни налягания на шприцване, разширен избор за диаметъра на винта и потенциал за до четириосно сервоуправление.

С иновациите си FANUC ще ни запознае в зала 4, щанд С3 на изложение MachTech&InnoTech. От 14 до 17 септември – в Интер Експо Център.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ

FANUC