Новият колаборативен робот FANUC CRX-10iA

Зала 4, шанд C3. На това място Fanuc представя робота си FANUC CRX-10iA.

Новият олекотен колаборативен робот FANUC CRX-10iA въвежда напълно ново ниво в съвместната работа между индустриалния робот и служителите в производството. В сравнение с предходните модели колаборативни роботи от CR серията, новият CRX-10iA е значително по-лек. Това позволява използването му за широк диапазон от приложения, например автономни транспортни системи (AGV).

Пултът за управление (Teach Pendant) на кобота може да се замени с таблет, улеснявайки експлоатацията посредством специалния нов потребителски интерфейс, който е особено подходящ за служители с по-малък опит в програмирането.

Благодарение на това, моделът е идеален за клиенти, желаещи да използват роботи в производството си за първи път. CRX-10iA се предлага в две версии – с къса ръка с обсег от 1,2 м и с дълга ръка с обсег до 1,4 м. Полезният товар и на двата модела е 10 кг. Както и останалите роботи от CR серията, CRX-10iA може да бъде оборудван със система за машинно зрение, даваща възможност за автономно зареждане и разтоварване на контейнери или стелажни системи.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ