Лазерните технологии от Байер-БГ

С все по-разрастващо се приложение и с увеличаващо се значение за индустрията. Описанието се отнася за съвременните лазерни технологии. Те ще бъдат сред акцентите в представянето на Байер-БГ.

Системите за рязане

Лазерните технологии намират приложение в разнообразните системи за рязане. От 15 до 18 април Байер-БГ ще представи 2D FIBER LASER CUTTING SYSTEM, предназначена за рязане на плоски метали на X - Y оси. Предлага се в оптичен лазер или лазерен диск с мощност, започваща от 500w за влакна и 2kW за диск; диапазонът е до 6kW на двата лазера. В системата за рязане е включено стандартно разкрояващо легло, което може да бъде съобразено с конкретните индивидуални потребности.

Съвременна роботизирана лазерна система за рязане ще ангажира вниманието на поситетилети. Интегрираната технология позволява гъвкавост в процесите на производството. Силата на лазера е в границите от 500w до 6kW за бързо и непрекъснато автоматизирано производство. Заема по-малка площ от нужната за CNC система. „Технологията е лесна за програмиране, осигурява бързо, безопазно и персонализирано поризводство“, коментират от компанията. Лазерната система на Байер-БГ изработва 2D и в 3D форми.

COIL-FED FIBER LASER CUTTING SYSTEMS също попада във фокуса на фирменото представяне. Автоматизираната система може да работи продължително и да обработва метални материали с различна дебелина. Предлага се с диапазон на мощността от 1kW - 6kW.

Високата технология в услуга на заваръчните процеси

Лазерната заваръчна система 4-AXIS CNC WELDING SYSTEM. Нейните качества също ще бъдат демонстрирани по време на MachTech&InnoTech Expo 2019. Системата заварява посредством помощта X-Y-Z-C – оси. Приложива е за автоматизирани процеси, при които се изисква висока скорост на работа, силни и качествени заварки и чистота в осъществяването на процесите. „Продуктът е лесен за използване, тъй като в него е внедрен „Teach Mode“ софтуер, както и CCD камера“, информират специалистите от фирмата.

За да е възможно осъществяването на всеки вид техническа операция, Байер-БГ предлага високотехнологичен преносим заваръчен апарат. Той може да бъде захранван от различни източници на електричество със сила, варираща между 150w - 600w.  

Освен за рязане и заваряване, Байер-БГ ще представи и възможностите на лазерните технологии за обикновено и дълбоко гравиране, маркиране и детайлно изрязване на метали и пластмаи за изработване на 2D и 3D детайли. Лазерът осигурява максимална скорост на работа и високо качество на крайния продукт при работа с всички метали и 90% от пластмасите.

Байер-БГ ще представи своите продукти в зала 3, щанд D5.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>