Роботите KUKA повишават ефективността в различни производства

Огромното физическо натоварване на служителите обикновено е една от основните причини за намаляване на ефективността в различни производства. Роботизирани решения от ново поколение, които неутрализират този ефект, ще представи KUKA по време на MachTech&InnoTech 2019 от 15 до 18 април в Интер Експо Център.


Семейството роботи KR QUANTEC PA са едни от най-бързите, най-силни и най-прецизни роботи за палетизиране на пазара. Машините от последно поколение предлагат максимална компактност и висока ефективност на процеса.

5-осните палетизиращи роботи от типа KR 120 R3200 PA са с максимално полезно натоварване от 120 kg и обсег до 3,195 mm. Те се открояват с повторяемост от +/- 0.06 мм. Благодарение на леките компоненти и дизайн неподатлив на деформация, те осигуряват подобрени динамични характеристики и съкратен цикъл. Физическото натоварване на служителите, както и възможността за намаляване на закъсненията в производството, са двете основни причини заради които Certech автоматизира процеса по палетизиране.

Гъвкавият и универсален KR 60

Шестосният робот KR 60, с който също ще може да се запознаят посетителите на изложението, е друго предложение на немската компания, което намира приложение в почти всяко производство. KR 60 е изключително гъвкав и универсален – и от това се възползва не само автомобилната индустрия. Роботът за средно натоварване е оптимално проектиран за заводи с високоефективна концепция и изключителен производствен цикъл.

От сложни лекосплавни компоненти до голямоформатни стоманени части, роботите KUKA овладяват всички дисциплини в автоматизираните процеси на леярната и ковашка промишленост, от леенето в пясъчни форми и кокилното леене , до отливането на постоянни леярски форми и дори при обработка на тежки отливки и готови компоненти. Изключително практичната, изпитана и доказана серия KR 60 F е идеално пригодена към изискванията на леярските приложения 

Предложенията от KUKA може да разгледате на щанд С2 в зала 3.

 

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>