Система за управление на защитния газ EWR 2 / EWR 2 Net

Устройство за управление и система, спестяваща газ до 60%, ще бъдат сред акцентите на компания BINZEL през тази година.

Новият механизъм е по-икономичен, по-прецизен и отговаря напълно на изискванията на Industry 4.0!

В системите EWR 2, които ще бъдат представени по време на изложението, е внедрен патентован принцип на функция с бърз соленоиден вентил за регулиране на газовия поток в реално време и в синхрон със заваръчния ток. Външни фактори, сред които - промени в температурата на околната среда, променлив вход на газ или противоналягане от свързания кабелен възел, могат да бъдат безопасно компенсирани. Чрез тези свои качества EWR 2 гарантира потенциала за спестяване и прецизно контролира газовия поток.

Устройството се отличава с това, че значително намалява на потреблението на газ. Това от своя страна намалява оперативните разходи и е природосъобразно, понижавайке емисиите на CO2. Притежава калибриран регулатор на газ, както и активен - затворен газов контур чрез постоянно измерване на газовия поток. Работата и мониторингът с тази система е лесна, тъй като позволява прекалибриране на работната площадка, както и възможност за записване на данни.

Система за управление на защитния газ EWR 2 може да се използва както в автоматизирани, така и в ръчни заваръчни процеси. Тя е лесна за инсталация на ново и вече съществуващо оборудване и е подходяща за всички видове газове.

Повече за устройството може да научите на щанда D11 в зала 3.

 

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>