Резбообработващи и стругови инструменти от ново поколение

Резбообработващи и стругови инструменти от ново поколение ще демонстрира фирма Гюринг по време на изложението MachTech&InnoTech от 15 до 18 април в Интер Експо център.

Сред експонатите, които ще бъдат изложени, са резбонарезни и резбоформовъчни метчици от висококачественни инструментални материали с оптимизирана геометрия на рязане с висока прецизност и ново покритие.

„Това е съвременно решение при обработване на неръждаеми, киселиноустойчиви, въглеродни и легирани конструкционни стомани“, коментират от компанията. Специалистите изтъкват, че продуктите се отличават с по-висока скорост на работа и удължен експлотационен живот.

Само две години след пускането на продуктовата гама, Гюринг разширява серията си от инструменти за изработване на канали, въвеждайки повече размери и две напълно нови системи. Още от EMO 2017, 104 и 106 системи бяха придружени от инструментодържачи за стругови автомати, както и модулни държачи. Гамата на разстъргващите щанги също се разшири по отношение на диаметър, радиус и дължина. По време на изложението посетителите ще могат да се запознаят и с най-новите стругови инструменти за прорязване на радиални и аксиални канали, предложени от фирмата.

Силни в обработката на алуминий и алуминиеви сплави

Представен ще бъдат и твърдосплавните свредла с вътрешно охлаждане RT 100 Al. Те се характеризира с „отворена“ геометрия при върха, с висока гладкост на предна и задна повърхнинина и на подточването при върха на свредлото. Микрообработените режещи ръбове и ъгли допълват оптималната геометрията на режещата част и осигуряват отлични характеристики на рязане. Ниските температури на обработка предотвратяват образуване на наслойка върху ръбове при обработката на цветни метали.

Конусните зенкери със спирални-изпъкнали режещи зъби Spyro Tec, с които също ще могат да се запознаят посетителите, се отличават с универсално приложение в почти всички материали, прецизно и гладко зенковане, намаляване с 60% на подавателните сили и с намаляване с 50% на радиалните сили.

Технологично завръщане

Трохоидалната фреза също се завръща – с GTC-високоскоростно фрезоване мри максимална дълбочина на рязане. Тази стратегия на фрезоване включва инструмента, описващ елипсовидно движение, по време на което кръговите траектории се припокриват. Операцията на фрезоване не е напълно нова. Но само въз основа на ефективността на съвременните обработващи центри, коригиране на геометрията и на увеличената износоустойчивост на инструментите, GTC се явява като допълнителна усъвършенствана разработка, в механичната обработка и често се използва, когато са необходими много високи скорости за отстраняване на материала.

Тези и други предложения от Гюринг може да разгледате в зала 3 на щанд А4.

 

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>