Роботите Кобот – лесни за инсталиране и експлоатация

Роботите са в центъра на следващото поколение работна среда, която комбинира компютри изкуствен интелект и информационни технологии, използвани съвместно в интелигентни фабрики. Cobot HCR–5 , които са предназначени за взаимодействие директно и заедно с хората, ще покаже екипът на компания ATON MI по време на изложението MachTech&InnoTech 2019 от 15 до 18 април в Интер Експо Център.

Роботите изпълняват както прости, така и прецизни, повтарящи се задачи. Ценен помощник са при процеси, които включват потенциална експозиция на замърсители или производствен процес с по – висок риск от нараняване. Cobot HCR–5  позволява на човека да се съсредоточи върху задачите изискващи субективност и творчество.

Те се отличават с това, че са безопасни за работа и операторите могат да работят в непосредствена близост до тях. Лесни са за инсталиране и експлоатация, като позволяват работа дори от неквалифициран персонал. Роботите от този тип разполагат с интуитивен софтуер. Два Кобота могат да бъдат използвани едновременно и да бъдат управлявани с един контролер.  Те са леки и с малки размери ( 20 кг, 915 mm), следователно са лесни за преместване и поставяне в тесни пространства.

Коботите може да разгледате, представени от компанията ATON MI на щанд С11 в зала 3.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>