Cleantower Optisystem-интелигентните решения за профилактика и поддръжка на шприцформи

Нови възможности за лесна профилактика и поддръжка на шприцформи очакват посетителите на изложение MachTech&InnoTech Expo, което отваря врати в Интер Експо Център от 15 до 18 април. Компания TECH INDUSTRY BULGARIA ще представи на щанда си мобилните уреди от серията Cleantower Optisystem.

Cleantower Optisystem са мобилни уреди за промиване на охлаждащи канали на шприцформи, инжекционни матрици, топлообменници, темпериращи устройства, водни системи и др. Те впечатляват с това, че промиват самостоятелно темпериращия кръг на матрици и шприцформи, премахвайки упоритите наслагвания от ръжда и котлен камък, без нужда от разглобяване на инструмента. Чрез качествата им се постига възстановяване на охлаждането, по-бързи цикли и лесна поддръжка.

„Навсякъде, където циркулира вода, масла и други флуиди, се появяват проблеми, свързани с отлагане на котлен камък, ръжда или други замърсявания. Основно приложение уредите намират в производствата на пластмасови, гумени или каучукови изделия“, коментират от компанията. За да бъдат възстановени обратно оптималните термоохлаждащи или затоплящи функции на инструментите, е необходима редовна профилактика с помощта на подходящо оборудване. Уредите от серията Cleantower Optisystem премахват ръждата и котления камък и помагат за нанасяне на антикорозионна защита отвътре в каналите на охлаждане. Така рискът от значително повторно отлагане на замърсявания в бъдеще се намалява.

Cleantower 7000

По време на MachTech&InnoTech ще бъде представен моделът Cleantower 7000. Най-новото попълнение в серията има нов дизайн и предлага много допълнителни услуги. Сред предимствата е вграденият дебитомер. Той позволява дебитът на инструмента да се измерва преди и след почистването.  Дебитът, показан в литър/минута, както и ph-стойността на разтвора могат да бъдат следени на дисплея. След почистването се запаметява протокол за всеки отделен инструмент, който може да бъде приложен към документацията. Предимство е и възможността за диагностика с цел откриване на пукнатини или теч в инструмента.

Уредът е с многофункционало приложение. Cleantower 7000 промива цялата охлаждащата система, заедно с инструмента - без той да бъде свален от машината и не се налага всеки път цялата форма да бъде разглобявана Ползите от тази профилактика са: по-бързи цикли, намаляване на брака е разходите за енергия и консумативи, валидиран качествен контрол на инструментите. 

Интелигентните решения, представени от TECH INDUSTRY BULGARIA, посетителите могат да разгледат на щанд С8 в зала 3.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>