Безопасността e на първо място в съоръжение за роботи

Как най-голямата фирма за роботизирани решения в скандинавските страни действително работи безопасно? Дан Гунарсон и Сесилия Бензе от Yaskawa Nordic AB говорят за връзката на компанията с Axelent.

Yaskawa Nordic AB е основана в началото на 70те години на миналия век в шведската община Торсас, под името Torsteknik. Компанията сега е част от японската Yaskawa Electric Corporation, една от водещите компании в производството на индустриални роботи, серво мотори и системи за управление с повече от 400 000 Motoman инсталирани роботи по света.

В шведската част от компанията работят около 160 души, разпределени на екипи в Торсас, Калмар и Йонкьопинг. Във всичките три екипа се обучават оператори на роботи в програмирането и управлението на роботи, докато цялото производство се извършва в Торсас, където се произвеждат контролерите на всички роботи за европейския пазар и на роботизирани системи основно за шведския пазар.

Освен това, Yaskawa Nordic AB произвежда периферно оборудване за роботизираните системи, като например инструменти за захващане, заваръчна техника, портали и pick линии, които разширяват обхвата на работа на робота. „Ние предлагаме продукти, които дават на нашите клиенти конкурентни предимства чрез увеличаване на продуктивността и създаване на по-добра работна среда.“ - обяснява Сесилия Бензе, маркетинг мениджър в Yaskawa Nordic AB.

Дан Гунарсон, инженер в Yaskawa Nordic AB, добавя: „Освен създаването на по-безопасна и по-ефективна среда на работа за своите клиенти, компанията също така отдава голяма значение на подобряването на собствените си условия на работното място. Нашият конструктивен и дизайнерски отдел следят новите изисквания за безопасност.“ Партньорството на Yaskawa Nordic AB с Axelent започва преди около 15-20 години. Те избират Axelent заради техните първокачествени продукти и кратки срокове.

„Партньорството започна с летящ старт. Винаги имаме незабавен отговор на всяко запитване или проблем, който може да имаме, което дълбоко оценяваме.“ Понастоящем Axelent снабдява съоръжението за роботи с предпазни прегради, кабелни системи и заключващи механизми на вратите. „Нашите инсталации винаги са с

високо ниво на сигурност и безопасност и винаги правил оценка на риска преди започването на нов проект. Axelent играе важна роля в нашата сигурност. Не на последно място, дори когато нашите дизайнери работят по създаването на нови гъвкави решения свързани с безопасността и сигурността на нашите съоръжения.“

Всичко за Yaskawa Nordic AB и връзката на компанията с Axelent ще разберете зала 4, щанд А14 – на щанда на Aramet Robotics.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>