PIONEX – ново поколение  резбоформоващи метчици от Гюринг

Инструментите PIONEX  са ново поколение резбоформоващи метчици. Те се характеризират с нова многоъгълна форма за 30% по-малък въртящ момент.

Чрез оптимизиране на мазилно-охлаждащите канали и качеството на повърхнината на многоъгълната форма, Gühring разработи специални формоващи метчици PIONEX. Чрез геометрични промени на формоващия метчик може да бъде оптимизирана контактната повърхнина между инструмента и обработвания материал. Така с до 30% се намалява температурата в зоната на пластична деформация, въртящия момент и осевата сила, при това екстремно се увеличава издръжливостта на инструмента, изразена в обща дължината от обработени отвори.

Още през 2016 г. на международното изложение за металообработка АМВ в Щутгарт Gühring показа три нови системи за струговане и прорязване на канали: системите 104 и 106 за разстъргване, аксиално прорязване, струговане на резба и канали, както и системата 305 със сменяема твърдосплавна пластина с три режещи ръба за вътрешна и външна обработка.

По време на  наскоро провелото се водещо техническо изложение за металообработващата промишленост ЕМО 2017 в Хановер Gühring значително разшири своето представяне. Със своя обогатен асортимент, обхващащ почти 8000 артикула, компанията напълно отговори на очакванията на клиентите си, предоставяйки комплексен подход, включващ всички етапи на производствените процеси.

Повече  за новите продукти на Гюринг ще научите в зала 3, щанд А5.