Колаборативният робот CR-7iA на FANUC

Продуктът CR-7iA от серията колаборативни роботи на FANUC притежава полезна товароносимост до 7 кг. и обсег 717 мм. Благодарение на доказаната сензорна технология колаборативната серия на FANUC гарантира безопасно автоматично спиране при сблъсък на робота с неочаквано препятствие, човек или обект.

Цялата гама от колаборативни роботи на компанията притежава сертификати за безопасност TÜV ISO 10218-1. Естеството на тези иновативни машини позволява да работят заедно с хората. В много от случаите не е нужно поставяне на защитни прегради, защото малкият и компактен дизайн на роботите позволява пълното им интегриране в съществуващата човешка производствена среда.

Колаборативните роботи на FANUC са подходящи за приложение в автомобилостроенето и сглобяването, обслужването на машини и инспекцията на детайли, взимане, опаковане и палетизиране, както и за зареждане.

Сред основните предимства е оптималното използване на ограничено пространство, тъй като роботите от серията CR имат малка основа и не изискват периферно оборудване. Освен това машините предпазват от нараняване, защото освобождават хората от необходимостта да работят с опасни елементи и вещества или да вдигат елементи с тежест до 35 кг.

Колаборативните роботи подобряват ергономията на работното място, предоставят гъвкавост при малки партиди и изпълняват монотонни и повтарящи се задачи, позволявайки по този начин на операторите да се концентрират върху изискващи умения задачи. Основно предимство на роботите от серията CR е и способността им да подпомагат оператора при извършване на инспекция в безопасни условия без да се забавя или спира производството.

Продуктите на компания FANUC ще откриете в зала 4, щанд C3.