RCD

Via Parini 9, 40069, Zola Predosa (BO)
1
A 2

Историята на нашата компания, RCD - Riva Calzoni Drive, започва през 1986 г. по собствена инициатива на двама важни международни производители: TRW, американски лидер в областта на механиката и космическото инженерство, и Riva Calzoni, исторически италиански лидер в производството на пневматични и хидравлични полета ,

 Днес RCD е призната за международна компания, която работи в цял свят (Европа, Африка, Азия, Близкия Изток, Америка и Австралия). Сред клиентите му има и такъв, който заслужава специално внимание: Lamborghini. Всъщност, през 90-те години на миналия век нашата компания проектира специален алуминиев резервоар за масло за направляващите помпи точно за тях. След това, през 2004 г. RCD реализира специален клапан за асансьорни системи за автомобилни превозни средства, също в този случай за Lamborghini.

 Всъщност, както казахме преди, в нашата компания работят 2 бизнес единици: ХИДРАВЛИКА и ПНЕВМАТИКА.

 За агрегата HYDRAULICS тук проектираме, произвеждаме и комерсиализираме сервоусилватели, кормилни цилиндри тип "овен" и компоненти за промишлени, селскостопански и специални превозни средства. Освен това патентовахме сервоуправляеми системи за управление на задните оси на камиони и ремаркета.

 За блока ПНЕВМАТИКА, ние проектираме и комерсиализираме инструменти за контрол на въртящия момент за тежката промишленост, както и широка гама от други промишлени и професионални японски инструменти (като ударни ключове, шлифовъчни машини, свредла и т.н.), произведени специално от две компании, NPK и Shinano.

Контакти

+39 051 6186111; +39 051 6186188
tools@rcd.it; rcd@rcd.it
www.rcd.it

Features