Роботи на АББ за гъвкаво и компактно производство

Роботи, които допринасят за бързината и функционалността в производствения процес. Именно тези машини ще „завладеят“ съзнанието на посетителите на MachTech&InnoTech 2019. На тяхното внимание компания АББ, от 15 до 18 април, ще представи машини от последно поколение. 

IRB120 е решение от ново поколение за обработка на материали и сглобяване на компоненти и осигурява бързо, компактно и леко решение с необходимата точност.  Компактният дизайн на IRB 120 позволява монтирането му практически навсякъде, под всякакъв ъгъл, без ограничения - в клетка, върху машина или в близост до други роботи. IRB 120 има хоризонтален обхват от 580 mm, възможност да се наведе до 112 mm под основата си, както и много компактен радиус на завъртане.

Показан ще бъде и малкият индустриален робот IRB 1200, който изпъква със своята компактност, гъвкавост и бързина. Той идва в два варианта, които могат да се справят с широк набор от задачи. И двата варианта на IRB 1200 могат да бъдат монтирани под всякакъв ъгъл и идват със защита IP 40 по стандарт. И двете опции са достъпни с Food Grade Lubrication, SafeMove2, Foundry Plus 2 и Clean Room. Вариантът с обсег от 700 mm може да носи полезен товар до 7 kg, докато другият, с обсег 900 mm, може да пренася до 5 kg.

IRB 1200 SafeMove2 е най-малкият робот на АББ, който има усъвършенствано софтуерно решение за наблюдение и и контрол на безопасността, което позволява на роботите и операторите да работят по-близо заедно, като ограничава движението на робота до точно колкото е необходимо, за да се извърши зададената операция.

Роботите на АББ може да разгледате на щанд А9 в зала 3.

 

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>