Роботът MOTOMAN GP8 – на щанда на Aramet Robotics

Роботът MOTOMAN GP8 ще представи компания Aramet Robotics. Произведен от японската фирма Yaskawa, той е компактен и изключително бърз индустриален робот с товараносимост от 8кг. 6-остният GP8 е специално разработен за бързо сглобяване, пакетиране, пренасяне, повдигане и подреждане. Това го прави подходящ за използване в почти всеки аспект на индустрията. GP8 е с лесна инсталация и поддръжка. Структурата на китката е с голяма устойчивост на агресивни условия в работната среда, което подобрява ефективността при инсталация, експлоатация и поддръжка на оборудването.

Антикорозионното покритие на GP8 ACC позволява робота да бъде използван в среди с корозивна атмосфера като киселинна и алкална. Роботът GP8 FGG може да бъде използван и в хранителната индустрия за вторично и третично опаковане.

Многофункционалният робот GP8 получи награда за дизайн “Red Dot” през 2018г. Представен като най-бързия индустриален робот в класа си, награденият MOTOMAN GP8 е с клас на защита IP67. Също така може да бъде използван без допълнителни модификации за работа в сурови среди. Конструкцията на робота дава възможност на оператора да достига по-дълбоки и труднодостъпни места, а почистването остава лесно заради гладките му форми.

Нещо повече, достатъчен е само един кабел за свързването му към контролер. Предимствата на това решение се крият в по-малкото износване и амортизация, както и в намалените разходи за поддръжка и резервни части.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>