Интегрирано решение за роботизирано електродъгово заваряване на FANUC

Изискванията към заваръчните процеси непрекъснато се увеличават и едно от решенията, обединяващо високото качество и високата повторяемост на процеса, е роботизираното заваряване. Използването на промишлени роботи позволява постигането на висока гъвкавост при процеса на точково и електродъгово заваряване. Предложенията за този сектор от индустрията ще представи компания FANUC.

Използването на индустриален робот съвместно със специализирано заваръчно оборудване дава възможност за висока степен на  автоматизиране на заваръчния процес. Резултатът е по-качествен заваръчен шев, по-висока производителност и ефективност.

Роботизираната клетка за заваряване е готова за използване система, включваща робот, специализирано заваръчно оборудване, периферни устройства и съоръжения за безопасност. Клетката е предварително проектирано и интегрирано съоръжение. Тя позволява заваръчният процес да започне непосредствено след  механичното позициониране на клетката.

Съществуват различни варианти на изпълнение на заваръчна клетка. Изборът на подходящата конфигурация за съответното приложение е важно за постигане на добра ефективност и бърза възвръщаемост на инвестицията.

Изцяло интегрираното решение между заваръчния робот и импулсния инверторен заваръчен апарат предлага по-голяма гъвкавост на оператора при избора на отделните процеси. Това гарантира заваряване с оптимални параметри при всяка стойност на напрежение на дъгата, независимо от вида на материала и диаметъра на тела.

Технически параметри на роботизирана клетка за заваряване:

Робот FANUC AM 100iC/8L:
    - Обсег:  2028mm
    - Полезен товар: 8kg
    - Брой оси: 6
    - Повторяемост: ±0.08mm

Заваръчни функции на робота:

    - TAST (Through Arc Seam Tracking)
    - Touch Sensing
    - Coordinated Motion

Позиционер FANUC 2-Axes:
   - Полезен товар: 500kg
   - Повторяемост: ±0.05mm
   - J1 обсег: 270°
   - J2 обсег: 480°

Заваръчна машина:
    - Токоизточник : TPS 400 i  Pulse
    - Заваръчен ток: MIG/MAG 3 -400А
    - Станция за почистване на горелката

Комуникация:

    - EtherNet/IP

Предложенията на FANUC ще откриете в зала зала 4, щанд C 3.

 

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>