Новите роботи SCARA на FANUC съчетават скорост и прецизност

Роботите SCARA на FANUC са предпочитан избор за предприятия, в които се извършва роботизиран монтаж на неголеми изделия. Именно те ще бъдат сред технологичните акценти, на които компанията ще акцентира по време на изложението MachTech&InnoTech Expo 2019.

„Тези роботи с основание могат да се разглеждат като следващо техническо ниво по отношение на скорост и прецизност“, информират от компанията. Поради своята уникалната конфигурация роботите SCARA са оптимално решение за операции по вдигане и преместване, монтаж, инспекция и опаковане.

Серията роботи SCARA включва два модела SR-3iA и SR-6iA като и двата модела имат 360° работен обсег и благодарение на типа монтаж на основата заемат малко пространство. Моделът SR-3iA е с 3 kg полезен товар, обхват 400 mm и ход 200 mm, а SR-6iA – съответно с 6 kg полезен товар, обхват 650 mm и ход 210 mm. Интегрираните функции предотвратяват риска от заклещване.

Роботите SCARA се отличават със следните характеристики:

 - Компактен дизайн

 - Лесно възстановяване на работоспособността след аварийно спиране

 - 360° работен обсег

 - Софтуер iRProgrammer

 - Нов контролер R-30iB Compact Plus

 - Смарт функционалност

 - Пулт за обучение

 - Интелигентни функции

 - Неизчерпаеми възможности

Като се има предвид скоростта и повторяемостта на работните операции, роботите SCARA на FANUC са оптимално решение за увеличаване на производителността при манипулационни и асемблиращи операции.

Продуктовите предложения на FANUC ще откриете в зала зала 4, щанд C 3.

 

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>