Продукти, изработени чрез 3D печат – на щанда на SPACECAD

Ако в самото начало на XXI в. 3D-технологиите бяха рядко срещани в производството, днес те вече са масово внедрени. Сред доказателствата за това са продуктите, изработени чрез 3D печат, които на MachTech&InnoTech Expo 2019 на своя щанд ще покаже компания SPACECAD.

От 15 до 18 април фирмата ще представи метални детайли и възли за крайна употреба, функционални прототипи и резервни части изработени чрез 3D печат. „Детайлите са изработени чрез Технологията на директен печат в метал – DMP, от мартензитна и неръждаема стомана. DMP създава детайли чрез добавяне на слоеве метален прах според Вашия 3D модел“, информират от SPACECAD.

Технологията, използвана от компанията дава възможност за производство на:

  • Индустриален клас прототипи, крайни изделия и резервни части
  • Инструменти и матрици за леене, щприцване и леене под налягане и пресоване
  • Високо производителни промишлени части, вкл. за производството на гуми и автомобилната промишленост
  • Износоустойчиви компоненти
  • Изключително сложни метални детайли, без за това да е нужна скъпа инструментална екипировка

Процесът на DMP носи ползи за клиентите, нуждаещи се от прототипи на метални детайли и малки серии метални детайли. Той съкращава времето за производство и елиминира нуждата от скъпо струваща инструментална екипировка. Чрез внедряването на процеса могат да бъдат произвеждани сложни и детайлни форми, които не могат да бъдат създадени чрез друга технология, заради ограниченията на традиционните производствени процеси.

Директният печат в метал гарантира висока твърдост и якост, добра устойчивост на износване и корозия, добра заваряемост и обработваемост, отлични термични и механични свойства при високи температури до 300 °C. Типичната точност на детайлите е +/- 50 μm при малки детайли и +/- 0.2% при по-големи детайли.

Компания SPACECAD ще представи своите предложения в зала 2, щанд A2.

 

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>