Управление на пълната гама от машини с Esprit Cam System - ESPRIT 

Esprit Cam System - ESPRIT от „Рапид прогрес“ е високопроизводителна, широкоспектърна CAD/CAM система за управление на пълната гама от машини с ЦПУ.

Софтуерът обхваща всички приложения на металорежещите и металообработващите машини  като:

2-22 ОСНО СТРУГОВАНЕ - ESPRIT е най-доброто решение независимо дали търсите CAM софтуер, който да подобри традиционните стругови операции - от груба обработка, до нарязване на резби и финишна обработка - за по-бързи и по-точни резултати, или търсите как да максимализирате производителността на вашата инвестиция в многоосни стругови центри.

2-5 ОСНО ФРЕЗОВАНЕ - ESPRIT е лесен за използване при прости операции, но в същото време има възможност да се справи и с най-сложните фрезови операции. Когато програмирате 2 1/2 осни или 5 осни детайли, ESPRIT Ви предлага мощен и лесен за употреба CAM софтуер, от който имате нужда.

2-5 ОСНА ЕЛЕКТРОНИШКОВА ЕРОЗИЯ - Независимо дали използвате вашата нишкова ерозия за малки серии детайли с висока точност или за големи серии детайли, системата максимално повишава ефективността на вашата инвестиция. Многократно опростете процеса на програмиране на детайлите, значително подобрете точността и намалете големината и сложността на вашата G-код програма, като се доверите на ESPRIT.

МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ СТРУГОВО-ФРЕЗОВИ МАШИНИ, ПРОГРАМИРАНЕ НА B-ОС - Многофункционалните стругово-фрезови центри имат огромен потенциал за възвръщане на вашата инвестиция, но в същото време носят със себе си и огромни предизвикателства за програмиране на детайлите заради тяхната сложност. ESPRIT е правилният CAM софтуер, който може да се окаже ключов фактор в програмирането на такава многофункционална машина. ESPRIT е критичен избор, който ще определи високата продуктивност на вашата инвестиция.

ВИСОКОСКОРОСТНА 3 И 5 ОСНА ОБРАБОТКА - ESPRIT е автоматизиран, надежден и лесен за употреба високоскоростен 3 осен и 5 осен CAM софтуер. Използвайки знанието за обработка на материалите, остатъчния материал, интегрираната симулация и проверка ESPRIT предоставя бърз, безопасен и надежден CAM софтуер за голямо разнообразие от 3D операции.

ESPRIT е водещ софтуер заради иновативните си и оригинални разработки в областта на 5-осната обработка на свободни форми. За разлика от други CAM производители, разработващи и предлагащи единствено интерфейс и използващи за своите изчисления алгоритмично ядро, закупено от трети фирми, DP Technology връща повече от 20% от прихода си в своя R&D отдел. В следващата си версия ESPRIT ще предложи своя собствена интегрирана симулация и верификация на NC кода.

Високата ефективност и възможности на ESPRIT включват обработка на всякакъв вид геометрия на детайла (Solid, Surface или Wireframe), универсалните постпроцесори генерират G-код буквално за всяка машина, която е на пазара, възможността за симулация и проверяване на програмите дава оптимално качество и цялост на детайла. ESPRIT е 100% съвместим с Windows и предоставя удобна и позната среда за максимална продуктивност.

 

Сигурен софтуер за CNC комуникации

 

Приложението на „Рапид Прогрес“ CIMCO разполага с различни функционалности.

EDIT е професионален и надежден текстов редактор, специално разработен за нуждите на CNC програмистите. Новият CIMCO Edit 8 e снабден с рибон, динамични инструментални ленти и менюта. Добавени са нови инструменти за сравняване на текстови файлове и "NC-Помощник", спомагащ програмирането. Обновен е графичният "бакплотер" за симулации на 3-осно фрезоване и 2-осно струговане. Редактора включва DNC възможности за надеждна RS-232 комуникация с различни цифрово-програмни управления. CIMCO Edit 8 поддържа Mazatrol файлове, които могат да бъдат преглеждани в самия редактор, вместо на управлението на машините на Mazak.

DNC-MX: DNC-Max v8 е последната версия на най-сигурния софтуер за CNC комуникации на пазара. Със своите функционалности, като дистанционно изтегляне на NC програма, автоматично приемане и напредничава клиент/сървър архитектура, DNC-Max 8 е първи избор за много професионалисти. Основното предназначение на DNC-Max 8 е да предостави по-надеждна и по-ефективна CNC комуникация. Доказано решение за малки и големи производства със стотици цифрови машини. Комуникира с различни цифрови управления, като Fanuc, Heidenhain, Mazak, Sinumerik, HAAS, Mitsubishi, Brother и много други. Интегрира се напълно с NC-Base и MDC-Max.

MDC-MAX: CIMCO MDC-Max 8 е софтуерна система за мониторинг върху работата и статуса на машини с цифрови управления (Fanuc, Heidenhain, Sinumerik, HAAS, Mitsubishi, Brother и много други), система за събиране и анализиране на данни от производството. Незаменим инструмент за отчитане и анализиране на производствени резултати, OEE показатели, аварии и други критични събития в реално време, както и анализ на данни за отминали периоди.

MDM: CIMCO MDM е система за управление на производствени данни, която позволява да управлявате, контролирате и съхранявате CAD/CAM файлове, NC програми, спецификации, инструментални листи, документи, свързани с качеството, скици и друг вид документация, необходима за нормалното протичане на производствения процес.

NC-BASE: CIMCO NC-Base е интегрирана и гъвкава среда за организация и управление на NC програми. Гарантира ефективна съвместна работа на CNC програмисти и CNC оператори с множеството си инструменти за управление, редактиране и търсене в SQL база данни.

TEACHWARE: Облачно базирана система за електронно обучение, предназначена за училища и образователни институции, целяща да улесни и систематизира подхода към NC, CNC и CAD/CAM системите. CIMCO TeachWare е уеб базирано приложение, чрез което обучаващият се може да придобие фундаментални познания в области като машини и устройства, CNC технологии, NC програмиране, режещи инструменти и режими на рязане, измервателни инструменти, толеранси и безопасност на работа. Фрезови и Стругови обработки са разделени в две различни секции, като методът на преподаване е базиран на професионални теоретични въведения, последвани от съответните тестове.

CNC-CALC: CIMCO CNC-Calc е допълнение към CIMCO Edit, което позволява на начинаещите програмисти да начертават 2D геометрични контури, да извеждат път на режещия инструмент, както и да симулират резултата от NC програмата

FILTER: CIMCO Filter драстично намалява машинното време, като конвертира множеството линейни движения в движение по дъга, създавайки много по-плавен път на инструмента.

Предимствата от използването на CIMCO Filter:

  • редуциране на машинното време
  • по-добро качество на повърхнината
  • редуциране размера на NC програмата

NFS/FTP:

  • трансфер на големи NC програми за секунди, вместо за минути
    • стандартна мрежова технология, софтуер и хардуер
    • по-далечен обхват и по-малко електрически смущения

 

Всичко новости на „Рапид Прогрес“ ще откриете в зала 2,щанд C12.